Subsidie

Theaters gaan samenwerken

Print
Theaters gaan samenwerken

De directeuren van de vijf samenwerkende theaters. Van links naar rechts: Henk Luiten (Oranjerie), Paul Franssen (Schouwburg Venray), Brigitte van Eck (Munttheater), Leon Thommassen (De Maaspoort) en Dries Floris (DOK6 Theater). Afbeelding: Rob Nijpels

Panningen / Weert / Venray / Roermond / Venlo -

Vijf theaters in Noord- en Midden-Limburg gaan intensief samenwerken. Dat hebben ze donderdagmiddag bekendgemaakt. Ze ontvangen daarvoor een subsidie van de provincie Limburg van 210.000 euro.

Het gaat om DOK6 in Panningen, De Oranjerie in Roermond, de Maaspoort in Venlo, Schouwburg Venray en het Munttheater in Weert . De samenwerkende instanties willen met één gezamenlijk theatermerk een aantrekkelijker theateraanbod creëren en meer bezoekers bereiken. Ze gaan gezamenlijk voorstellingen produceren en de programmering onderling afstemmen. In de loop van volgend jaar lanceren ze een gezamenlijke website, waarop hun totale aanbod te vinden zal zijn.

De deelnemende partners hebben de overtuiging „dat de bundeling van krachten resulteert in een toegankelijker en aantrekkelijker theateraanbod voor de regio Noord- en Midden-Limburg. Deze samenwerking gaat onder andere over het gezamenlijk produceren van voorstellingen, afstemmen van de programmering, intensieve samenwerking op het gebied van marketing en techniek alsook het delen van kennis”, zo melden ze in een persbericht.

Het provinciebestuur juicht de samenwerking toe en heeft besloten om dit initiatief met een meerjarige subsidie van in totaal 210.000 euro financieel te ondersteunen. „Het cultureel aanbod wordt gemaakt voor het publiek om van te genieten en om te inspireren. De intensivering van de samenwerking tussen de theaters draagt bij aan een beter bereik en een aantrekkelijker cultuuraanbod in Noord- en Midden-Limburg”, aldus een woordvoerder van de provincie Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen