Provincie licht voorlopige plannen reconstructie N271 toe

Print
Provincie licht voorlopige plannen reconstructie N271 toe

De rijksweg N271 gaat bij Plasmolen op de schop.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Milsbeek / Ottersum / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De rijksweg N271 ondergaat ter hoogte van Plasmolen een reconstructie. De gemeente Mook en Middelaar en de Provincie Limburg zijn daarover al diverse jaren met elkaar in gesprek. Dat heeft in 2017 geleid tot een schetsontwerp.

Het door adviesbureaus Geonius en Movares gemaakte Voorlopig Ontwerp wordt op donderdag 9 mei gepresenteerd in Middelaar.

Met de reconstructie N271 op het traject Milsbeek-Plasmolen-Mook wil de Provincie Limburg de verkeersveiligheid verbeteren en verkeerskundige knelpunten oplossen. Ter hoogte van Plasmolen is een pleisterplaats gepland. Deze vloeit voort uit de Regiovisie Bergen, Gennep en Mook en Middelaar waarin langs de oude verbindingsweg tussen Nijmegen en Venlo diverse toeristische informatiepunten waren opgenomen. Ter hoogte van Plasmolen aan de voet van natuurgebied De Jansberg waar enkele horecagelegenheden zijn en wekelijks veel wandelaars hun routes beginnen is een pleisterplaats gepland.

Om tot een definitief ontwerp te komen wordt getoetst of de ruimtelijke wensen haalbaar zijn. Uit onderzoeken naar infrastructuur, flora en fauna, archeologie, wateropvang en -afvoer, wegdek en bodem is gebleken dat kleine aanpassingen van het uit 2017 daterende ontwerp nodig zijn. Tijdens de informatieavond van 9 mei worden de actuele ontwerpen toegelicht. De bijeenkomst vindt van 17.00 tot 19.30 uur plaats in MFC De Koppel in Middelaar.