Feyenoord ‘zeer ongelukkig’ met laatste duel op woensdag tegen Fortuna

Print
Feyenoord ‘zeer ongelukkig’ met laatste duel op woensdag tegen Fortuna

Afbeelding: ANP

Feyenoord is niet blij dat het duel met Fortuna is verplaatst naar 15 mei. De KNVB besloot daar toe zodat Ajax zich beter kan voorbereiden op de halve finale in de Champions League.

Ook alle andere wedstrijden uit de voorlaatste speelronde worden verschoven naar woensdag 15 mei. VVV en Fortuna spelen daardoor niet op 28 april, maar op 15 mei tegen Vitesse en Feyenoord. De Rotterdamse clubleiding laat weten „zeer ongelukkig” te zijn met het besluit om het duel te verschuiven. „Net zoals veel andere clubs”, aldus de club uit Rotterdam. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie het seizoen nu afsluiten tegen Fortuna Sittard.

Saillant detail: Robin van Persie neemt daardoor niet in de eigen Kuip, maar in Sittard afscheid van het betaalde voetbal. „Dit moet nog worden voorgelegd aan de lokale overheden”, benadrukt Feyenoord. Fortuna-directeur Ivo Pfennings verwacht echter weinig problemen. „Er moet nog een definitief besluit genomen worden, maar er is al contact geweest met de gemeente en het ziet er goed uit. Ik ga er voorlopig vanuit dat we gewoon op woensdag kunnen spelen.”

Mocht dat niet lukken dan heeft dat grote gevolgen. Want mocht het verplaatsen van alle wedstrijden van ronde 33 om organisatorische redenen niet mogelijk zijn, dan gaan alleen de wedstrijden van Ajax en PSV van deze ronde naar 15 mei.

De KNVB denkt dat dat niet nodig is. De bond heeft het besluit met alle clubs besproken. „We hebben vooraf alle belangen meegewogen dus denken dat het zo haalbaar is”, zegt directeur Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Door de verschuivingen krijgt Ajax wat lucht. De Amsterdamse club heeft de halve finales van de Champions League bereikt en daar had de voetbalbond bij het plannen van de competitie geen rekening mee gehouden. De bond benadrukt dat de wijzigingen niet zijn ingegeven om Ajax te bevoordelen. „Het wordt gedaan om aan de afgesproken voorwaarde van minimaal twee volledige dagen rust tussen twee wedstrijden te kunnen voldoen.”, aldus Gudde.

Ajax speelt 30 april de eerste halve finale tegen Tottenham Hotspur. Voor de Amsterdammers is het daardoor niet mogelijk op 28 april te spelen tegen De Graafschap in ronde 33 van de competitie. Dit duel spelen op 26 april (Koningsnacht) of 27 april (Koningsdag) is organisatorisch niet mogelijk. Om een eerlijk en sportief slot van de competitie te bevorderen, schuiven alle negen wedstrijden uit ronde 33 nu dus op naar woensdag 15 mei. „Clubs en fans verdienen een eerlijk en zo spannend mogelijk slot van de competitie.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: