Kijkers The Passion in vuur en vlam om Judas

Print
Kijkers The Passion in vuur en vlam om Judas

Lucas Hamming in de rol van Judas. Afbeelding: EO

Kijkers van paasspektakel The Passion zijn donderdagavond helemaal weg van rockartiest Lucas Hamming (25), die in de huid van apostel Judas Iskariot kruipt.

Op Twitter, waar The Passion al snel trending topic was, wordt hij de knapste Judas ooit genoemd.

,,Judas is er niet lelijker op geworden’’, schrijft iemand over de singer/songwriter uit Blaricum. Ook wordt uitgekeken naar de zogenoemde Judaskus, het symbool voor het verraad van Jezus. Door zijn vriend een kus te geven, liet Judas gewapende mannen weten wie ze moesten oppakken.

Kijkers The Passion in vuur en vlam om Judas
Foto: EO, The Passion.

Voor Hamming, die in de binnenstad van Dordrecht het nummer Wen d’r maar aan van Anouk kreeg toebedeeld, is de rol van Judas op het lijf geschreven. ,, Als rockartiest speel ik popmuziek met een rauw randje en Judas is de rauwere gast van de leerlingen van Jezus. Die hele vibe van rock&roll, rauw en stoer neem ik graag mee in Judas. Niet dat Judas een rockster is, maar ik kan best wel wat rockelementen gebruiken als inspiratie. Als je aan de ene kant de Rolling Stones en hun levensstijl hebt, dan staat The Passion er lijnrecht tegenover. Maar juist daarom kan je er iets heel vets van maken’’, zei hij daarover tegen de EO.

Hamming maakte vorig jaar zijn debuut in de musical All Stars als Johnny.