VVD: ’Werklozen moeten vakken gaan vullen’

Print
VVD: ’Werklozen moeten vakken gaan vullen’

Afbeelding: iStock

Nederlandse werklozen moeten een baan als vakkenvuller aangeboden krijgen. Weigeren ze het werk te doen, dan moeten ze gekort worden op hun uitkering, vindt de VVD.

Tweede Kamerlid Dennis Wiersma noemt het in De Telegraaf ‘bizar dat we mensen van ver halen’ om dit werk te doen. Hij wil dat gemeenten en UWV mensen wijzen op vacatures en hun korten op hun uitkering als ze het werk weigeren.

Experts en betrokkenen laten aan de krant weten dat het steeds vaker gebeurt dat vulploegen met arbeidsmigranten na sluitingstijd ingezet worden om de schappen bij te vullen. Vanwege het taalprobleem kunnen ze overdag vaak niet werken, maar in sommige gevallen komt het de winkels logistiek gezien ook beter uit om ’s nachts vrachtwagens met de voorraad te laten komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen