Provinciale Statenverkiezingen

DENK-lijsttrekker doet aangifte van doodsbedreiging

Print
DENK-lijsttrekker doet aangifte van doodsbedreiging

Lijsttrekker Selami Coskun van DENK ontving de bedreiging vlak voor de provinciale verkiezingen. Afbeelding: John Peters

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Lijsttrekker Selami Coskun van DENK heeft donderdag aangifte gedaan van doodsbedreiging en discriminatie. In een persoonlijk Facebookbericht schreef iemand dat hij een kogel verdient en dat alle moskeeën in brand gestoken moeten worden.

Coskun is ook fractievoorzitter van DENK in de Roermondse gemeenteraad. Hij kreeg het bericht vlak voor de provinciale verkiezingen vorige maand. „Ik wilde toen geen paniek zaaien”, zegt hij. „Maar ik merk dat het nog altijd invloed op me heeft. Ik ben sindsdien geneigd om mijn mening te filteren. Ook wil ik hiermee een signaal afgeven. Ik zie veel mensen om me heen die van alles te horen krijgen wat eigenlijk niet door de beugel kan, maar waar ze geen melding van maken. Dat vind ik een slechte zaak.”

Burgemeester

De lijsttrekker heeft de kwestie onlangs voorgelegd aan burgemeester Rianne Donders van Roermond. Zij heeft hem geadviseerd naar de politie te stappen, zegt Coskun. Hij weet niet wie de persoon is die hier achter zit. Hij heeft een bericht terug gestuurd naar het betreffende Facebookprofiel. Daarin kondigde hij aan aangifte te zullen doen. Vervolgens kreeg hij de reactie ‘laat maar komen’.

Stemmen

DENK deed voor het eerst mee aan de provinciale verkiezingen, maar kreeg te weinig stemmen voor een zetel. Het is de partij niet gelukt om de achterban naar de stembus te mobiliseren, zegt Coskun. Hij denkt dat dit te wijten is aan een gebrek aan kennis over de provincie en de Eerste Kamer. Ook ligt het voor een deel aan zijn leiderschapskwaliteiten, denkt Coskun.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen