Expositie Karin van der Linden in Museum Land van Valkenburg

Print
Expositie Karin van der Linden in Museum Land van Valkenburg

Afbeelding: Getty Images

Valkenburg / Weert -

In Museum Land van Valkenburg is van 5 mei tot en met 9 juni een expositie van Karin van der Linden uit Weert te zien in de Jacques Vonkzaal .

De thema’s die Van der Linden in haar werk behandelt zijn onderwerpen uit het dagelijks leven: de liefde, de dood, de levenscyclus en het loslaten. De mysterieuze levens van haar moeder en grootmoeder, alsmede de invloed die deze levens op haar eigen leven hebben gehad, koppelt zij in haar werk aan bovengenoemde thema’s. Het werk van Van der Linden ademt zowel qua uitvoering als thematisch een sfeer uit van herinneringen.

Karin van der Linden (1957) begint met het maken van assemblages in 2010. Hiertoe verzamelt zij verweesde materialen: voorwerpen, of delen hiervan, met een verleden. Door ze samen te voegen, met elkaar te versmelten en er eigen creaties aan toe te voegen, ontstaan indringende sfeerbeelden. Haar recente werk laat een verschuiving zien naar het werken met en het verwerken van textiel. Borduurwerk speelt een steeds grotere rol, zonder dat de beelden aan intensiteit inboeten.

De expositie wordt geopend op zondag 5 mei om 14.00 uur. Het openingswoord wordt gedaan door Tineke Geurts, commissiehoofd wisselexposities museum De Kantfabriek.

Museum Land van Valkenburg is gelegen aan de Grotestraat Centrum 31 in Valkenburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen