Tentoonstelling van twee kunstvrienden uit Weert te zien in museum in Valkenburg

Print
Tentoonstelling van twee kunstvrienden uit Weert te zien in museum in Valkenburg

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Valkenburg / Weert -

In het museum Land van Valkenburg is van 5 mei tot en met 11 augustus een tentoonstelling van twee kunstvrienden uit Weert te zien. Jan Tullemans en Wil Leenders, de ‘Bon Vivant’ en de ‘Realist’ tonen hun werk in samenwerking met gemeentemuseum Jacob van Horne in Weert.

De kunstvrienden studeerden samen aan dezelfde kunstacademie, maar gingen elk een eigen weg in de kunstwereld van hun generatie. Een gedeelte van de werken van Jan Tullemans komt uit de privécollectie van Frans Hovens. De getoonde werken van Wil Leenders zijn samengesteld uit de collecties van zijn kinderen, uit privécollecties en van beide kunstenaars zijn er tevens bruiklenen van gemeentemuseum Jacob van Horne aanwezig.

De expositie in Het Museum Land van Valkenburg wordt geopend op zondag 5 mei om 15.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen