‘LinkedIn-dag’ in Venray om vrijwilligers te vinden

Print
‘LinkedIn-dag’ in Venray om vrijwilligers te vinden

Het evenement Rooyin komt voort uit de Venrayse burgertop. Afbeelding: Mijntje Wismans

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Vrijwilligers werven of kennis delen met andere vrijwilligersorganisaties met een fysieke ‘LinkedIn-dag’. Dat is het doel van Rooyin in Venray.

Het initiatief van negen Venraynaren komt voort uit de Burgertop Venray, een evenement waarbij Vernaynaren een dag lang met elkaar hebben gebrainstormd over enthousiaste plannen voor de gemeente. Met Rooyin wil de groep organisaties en verenigingen die veel leunen op vrijwilligers helpen om nieuwe mensen te werven of juist met nieuwe ideeën zaken slimmer of anders te regelen. Het evenement is daarbij volgens de initiatiefnemers een manier om elkaar te kunnen vinden.

Bedrijvenronde

De initiatiefnemers presenteerden zich tijdens de Bedrijvenronde Venray. In de raadzaal gingen ze onder bezoekers op zoek naar mensen die verbonden zijn aan verenigingen of zich op andere manieren actief inzetten voor hun dorp of leefomgeving. Die mensen denkt de groep met Rooyin te kunnen ondersteunen zodat verenigingen en initiatieven vitaal blijven.

18 mei

Rooyin vindt zaterdag 18 mei plaats in het rode gebouw van Gilde Opleidingen aan de Henri Dunantstraat in Venray.