Mobiel uitkijkplatform biedt verrassende kijk op Grensmaas

Print
Mobiel uitkijkplatform biedt verrassende kijk op Grensmaas

Afbeelding: Natuurmonumenten.

Obbicht / Meers -

De riviernatuur bij de Grensmaas tussen Nattenhoven en Obbicht is vanaf 19 april geheel anders te beleven. Natuurmonumenten heeft een mobiel uitkijkplatform naast het dynamische natuurgebied geplaatst.

Het platform is te bereiken via een klaphek tegenover Kasteelhoeve Obbicht, Kasteelweg 25. De geheel verbouwde container is vrij toegankelijk en biedt uitzicht op de riviernatuur in ontwikkeling. Men kijkt hiermee veilig en vertrouwd vanaf drie meter hoogte en kan verrassende waarnemingen doen. Geniet van de talloze overvliegende en rustende watervogels, ontdek figuren in de wolkenhemel, spot de grazende kudde Konikspaarden.

Boswachter Paul Wijenberg van Natuurmonumenten licht het concept toe: “We dagen hiermee de passerende wandelaar en fietser actief uit om dit natuurterrein actief te ontdekken en het platform te beklimmen. Het decor met de heringerichte Grensmaasoevers is al uniek, maar met dit vernieuwde uitzicht raak je niet snel uitgekeken. Het is een mooi en robuust uitkijkplatform voor jong en oud. Ik durf te wedden dat menige doortrappende fietser op weg naar het volgende fietsknooppunt nu toch even afstapt en er de tijd voor de natuur neemt”.

Het platform heet ‘BuitenBeeld’ omdat het een markante kijk op het buitengebied mogelijk maakt. Behalve het uitzichtspunt op het dak van de container zijn er ook spiegelplaten op de zijkanten aangebracht. Zo word je meteen een onderdeel van het landschap om je heen. Een spiegel-selfie is zo gemaakt en kan via #buitenbeeld in de social media gedeeld worden. Het platform is in eigen beheer ontwikkeld en gerealiseerd. Eind mei verhuist ‘BuitenBeeld’ naar een Grensmaaslokatie bij Illikhoven. Natuurmonumenten plaatst het platform op boeiende uitzicht- en werklocaties in de natuurgebieden die zij beheert. Meer informatie, ervaringen van bezoekers en de kalender van de parkeerplaatsen in de natuur vind je terug op www.natuurmonumenten.nl/buitenbeeld

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen