Opvanglocatie Moveoo mag toch naar Hogeweg in Venlo

Print
Opvanglocatie Moveoo mag toch naar Hogeweg in Venlo

Het gebouw aan de Hogeweg. Afbeelding: Google Street View

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Instelling Moveoo mag toch een locatie voor beschermd wonen en crisisopvang onderbrengen in een voormalig klooster aan de Hogeweg in Venlo. Er mogen maximaal 46 cliënten worden ondergebracht.

Volgens de gemeente Venlo is er een structurele behoefte aan de maatschappelijke voorziening van Moveoo en kan de instelling aantonen dat er in de omgeving voldoende draagvlak voor de woonlocatie is. Eind vorig jaar werd de aanvraag van Moveoo nog afgewezen omdat ze niet kon aantonen dat er voldoende draagvlak is. Volgens de gemeente is dat nu wel bewezen. Zo blijkt uit de ingediende documenten dat er geen bezwaren zijn van directe buren, dat er een informatieavond is gehouden en een informatiebrief in de omgeving is verspreid.

Verbouwing

Moveoo zal geen mensen in het pand plaatsen die eerder zijn veroordeeld voor een zedendelict, onvoorspelbaar agressief gedrag vertonen of verslaafd zijn aan alcohol of drugs. Moveoo liet eerder al weten dat de doelgroep onder andere bestaat uit vrouwen met kinderen die door schulden of scheiding hun woning zijn kwijtgeraakt.

Directeur Ramon Testroote van Moveoo laat weten dat de benodigde verbouwing in het pand deels al is begonnen. Streven is dat na de bouwvak de eerste cliënten in het gebouw aan de Hogeweg worden ondergebracht. Het gebouw wordt voor circa 1,2 miljoen euro vertimmerd.

Samengevoegd

In het pand aan de Hogeweg worden twee bestaande opvanglocaties samengevoegd. Het gaat om de crisisopvang Doortocht aan de Straelseweg en één locatie in de gemeente Leudal. Volgens Testroote moet nog bepaald worden welke locatie in Leudal verdwijnt.