Geen vuilniswagen meer na kindermarkten Blerick en Tegelen

Print
Geen vuilniswagen meer na kindermarkten Blerick en Tegelen

Na afloop van de vrijmarkten zoals in Blerick (foto) in de gemeente Venlo bleef vorig jaar 25.000 kilo afval liggen. Afbeelding: Lé Giesen

Blerick / Tegelen -

De gemeente Venlo stelt geen vuilniswagens meer beschikbaar voor het afvoeren van de afvalberg na de kindervrijmarkten op Koningsdag in Blerick en Tegelen. Deelnemers moeten niet verkocht spul na afloop weer mee naar huis nemen.

Centrummanager van Blerick Sjoerd van Heijster zegt dat dit na een overleg met de gemeente is besloten. „We hebben te horen gekregen dat de verantwoordelijkheid voor het opruimen van afval bij de organisaties van de kindermarkten ligt.” Vorig jaar werd in de hele gemeente Venlo 25.000 kilo aan afval en niet verkocht spul achtergelaten na de vrijmarkten. De opruimkosten rijzen daardoor de pan uit. Volgens een woordvoerder van Venlo ging het in 2018 om 15.00o euro. De organisaties van de vrijmarkten kunnen dit niet zelf ophoesten.

Puinhoop

Winkelhart Blerick en Winkelcentrum Tegelen gaan deelnemers daarom nog deze week informeren over het feit dat er geen vuilniswagen meer komt en dat onverkocht spul weer mee naar huis moet. Op de tickets voor de vrijmarkten staat deze boodschap ook. Van Heijster: „We hebben het gebied van de koningsmarkt de laatste jaren uitgebreid. Maar je ziet dat mensen nu ook al aan de randen gaan zitten met hun spullen. Rond het Schepenenplein was het vorig jaar bijvoorbeeld na afloop één grote puinhoop.”

Woordvoerder Frank Schreurs van de vrijmarkt in Tegelen laat weten dat er al berichten op social media zijn gezet, zoals de Facebookpagina van het Oranje Comité Tegelen. „We wijzen de mensen op hun eigen verantwoordelijkheid, meer kunnen we niet doen.”