Maastrichtse oppositie wil totaalplan ENCI-groeve zien

Print
Maastrichtse oppositie wil totaalplan ENCI-groeve zien

De Maastrichtse oppositiepartijen willen meer duidelijkheid over het plan voor de ENCI-groeve. Afbeelding: Stefan Koopmans

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse oppositiepartijen willen snel het hele transformatieplan zien voor de ENCI-groeve, en niet slechts het onderdeel van het waterpark.

„Het heeft er alle schijn van dat het college in dit dossier de salamitactiek hanteert”, stelt PvdA-fractievoorzitter Manon Fokke namens de zes partijen (PvdA, PVM, LPM, PVV, 50Plus, Groep Gunther) bij hun vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Waterspeelplek

Onlangs presenteerde Natuurmonumenten de eerste schetsen van de waterspeelplek die zij voor ogen heeft in de groeve. Maar het bestemmingsplan is nog niet ter besluitvorming voorgelegd aan de raad, stelt de oppositie. Ze wil dat dit snel gebeurt.

„Prima als op basis van inspraak plannen wijzigen, maar dan moeten die uiteindelijk wel netjes aan de gemeenteraad worden voorgelegd en niet telkens worden verpakt in allerlei trajecten waarbij heldere besluitvorming nimmer aan de orde is”, aldus Fokke. „Bovendien is het de hoogste tijd de stand van zaken van het Plan van Transformatie aan de raad voor te leggen om zo te kijken wat er al is gebeurd en wat er nog moet gebeuren.”

Entreeheffing

Daarnaast heeft de oppositie kritiek op het heffen van entree bij de waterspeelplek. Ze vraagt het college hoe dit te rijmen is met het Plan van Transformatie waarin werd gesproken over gratis toegankelijkheid van de waterrecreatie. Ook willen de fracties weten hoe het gesteld is met de financiën van Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME). Vorig jaar dreigde de stichting failliet te gaan.