Eindexamenleerlingen geschorst na escalatie laatste schooldag in Weert

Print
Eindexamenleerlingen geschorst na escalatie laatste schooldag in Weert

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Zeker 25 eindexamenleerlingen worden geschorst na de escalatie vrijdagochtend van de laatste schooldag (LSD) bij de Philips van Horne scholengemeenschap in Weert.

Aan het vieren van de laatste schooldag op de Philips van Horne scholengemeenschap in Weert is wat locatiedirecteur Jan Mueters betreft per direct een einde gekomen nu eindexamenleerlingen vrijdagochtend vernielingen hebben aangericht. Bovendien zal tijdens het LSD-feest in zalencentrum Poort van Limburg vrijdagavond extra beveiliging door de organisatie worden ingezet vanwege de escalatie.

Lees ook:Video: Laatste schooldag Weert afgelast na wangedrag scholieren

Ondanks een uitgebreide poortcontrole is een groep van ongeveer 25 leerlingen direct na de start van het LSD-feestje op school met eieren gaan gooien, vuurwerk af gaan steken in een parkje naast de school en ramen gaan bekladden. Aan geparkeerde auto’s van medewerkers van de school is voor honderden euro’s schade aangericht. De schade aan de school zelf lijkt in eerste instantie mee te vallen en is al grotendeels weggepoetst, mede dankzij de inzet van tachtig leerlingen die hierbij hebben geholpen.

Lees ook:Nooit meer LSD voor ‘Philips’ na escalatie scholierenfeest

Traditie

Weert kent een lange traditie als het gaat om uit de hand gelopen LSD-feestjes. Zo zijn tien jaar geleden vijf leerlingen met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis afgevoerd, twee aanhoudingen verricht en vele bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en openbare dronkenschap. Het scholierenfeest verplaatste zich toen nog tegen de middag naar het Molenakkerpark, waar omwonenden veel hinder ondervonden van dronken eindexamenkandidaten die vernielingen aanrichtten.

Regie

Vier jaar lang heeft de gemeente daarop de regie van het feest op zich genomen en omdat het toen rustig werd, stopte Weert daar in 2013 weer mee. Voor het derde jaar wordt in de Poort van Limburg een LSD-feest voor alle eindexamenleerlingen uit de regio georganiseerd. Maar dat staat los van de laatste dag op school. Vanwege de escalatie vrijdagochtend wordt daar vrijdagavond extra beveiliging, EHBO en brandwacht ingezet.

Bekladdingen LSD Weert. Video: De Limburger