MVV in slotminuut naar belangrijke zege

Print
MVV in slotminuut naar belangrijke zege

MVV viert de 0-1 van Koen Kostons. Afbeelding: Pro Shots -Rob Romer

Maastricht / Itteren -

MVV heeft een belangrijke zege geboekt tegen Jong AZ. In Noord-Holland werd het 2-3.

Door de overwinning komt MVV een stuk dichter bij het behalen van de play-offs. Met 50 punten staat het slechts één punt achter op een plek die recht geeft op de promotiewedstrijden.

Lees ook: Hoe sodawater MVV aan zege helpt

Hoofd

Na tien minuten kwam het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd van de voet van Tuur Houben. Hij kreeg de bal van dik dertig meter in de voeten gespeeld van een Jong AZ-speler en probeerde doelman Rody de Boer van grote afstand te verschalken. De doelman lette echter goed op en kon de bal net voor de lijn keren.

Na twintig minuten spelen sloeg MVV toe. Een voorzet van Dimitri Lavalée werd op waarde geschat door Koen Kostons. Hij werkte de bal met het hoofd binnen.

Dadendrang

In de tweede helft toonde Jong AZ iets meer dadendrang. Dat leverde na 61 minuten een treffer op. Een individuele actie van Jamie Jacobs eindigde met een onhoudbaar schot. Precies een minuut later had de Noord-Hollandse ploeg op voorsprong kunnen komen. Een kanonskogel van Jeremy Helmer spatte uiteen op de paal.

Het was MVV-spits Anthony van den Hurk die via de onderkant van de lat MVV weer op voorsprong bracht. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn vijftiende van het seizoen. Jong AZ liet zich echter niet van de wijs brengen. Kenzo Goudmijn krulde de bal zeven minuten voor tijd in de kruising en zette de 2-2 op het scorebord.

Strafschop

Met drie minuten resterend werd Tuur Houben neergelegd op de rand van het zestienmetergebied en scheidsrechter Christian Mulder gaf een strafschop. Joeri Schroijen, die enkele weken geleden nog een penalty miste tegen FC Volendam, wist nu wel raak te schieten. Hij bepaalde de eindstand op 2-3.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

KOMT DAT SCHOT #35. Video: De Limburger