Roda en Oss spelen gelijk na vijf minuten spektakel

Print
Roda en Oss spelen gelijk na vijf minuten spektakel

Mario Engels wint een kopduel. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen TOP Oss.

Het duel tussen de concurrenten voor een plek in de nacompetitie eindigde in 1-1. Met twee doelpunten in de laatste vijf minuten kwam het lange tijd slaapverwekkende duel pas laat tot leven.

Lees ook: Vlak voor tijd schrikt stadion pas wakker

Lat

In een tamme eerste helft waren de bezoekers tweemaal dicht bij de openingstreffer. Oud-MVV’er Bryan Smeets kogelde de bal uit een onmogelijk hoek op de lat, twintig minuten nadat Ragnar Oratmangoen dat al eens van grote afstand had gedaan. Aan de overkant was Roda een paar keer dreigend, vooral via Gyliano van Velzen en Mario Engels. Telkens ontbrak echter net dat beetje finesse om ook echt op voorsprong te komen. Het maakte dat er een voorzichtig fluitconcertje klonk bij het opzoeken van de kleedkamers.

Voorzichtig

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. Beide ploegen bleven in een bij vlagen slaapverwekkend schaakspel voorzichtig zoeken naar een opening, maar kwamen slechts sporadisch tot een kans. Ontbrak het niet aan goede wil, dan wel aan de juiste uitvoering. Het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor tijd tot het duel ontbrandde. In de 85ste minuut wist Philippe Rommens na een soepele aanval een gaatje in de Roda-defensie te vinden: 0-1.

Aanval

Het was voor de thuisploeg het teken om de schroom van zich af te werpen en de aanval te zoeken. Dat sorteerde al binnen een paar minuten effect: TOP-speler Norichio Nieveld tikte de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman: 1-1. Roda bleef ook in de slotminuten gas geven, maar een treffer leverde dat niet meer op.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

KOMT DAT SCHOT #35. Video: De Limburger