Explosies bij uitslaande brand in garage in Koningsbosch

© Nifoma

In een garage achter een woning in Koningsbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een uitslaande brand geweest. De brandweer kon rond half drie het sein brand meester geven. Er raakte niemand bij de brand gewond.

Redactie

Het ging om een grote garage van 30 bij 35 meter aan de Prinsenbaan. De brandweer werd even na middernacht gealarmeerd, waarna verschillende brandweerkorpsen uit Echt, Montfort en het Duitse Höngen-Saeffelen uitrukten. Omdat assistentie was vereist kwamen ook de korpsen van Susteren, Roermond en Weert helpen.

Tijdens de brand waren diverse explosie's te horen die werden veroorzaakt door oververhitte gasflessen en autobanden. In de garage stonden onder andere een vrachtauto, quads en diverse gasflessen. Er zijn door de brandweer metingen gedaan, maar er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten die een acuut risico voor de omgeving waren. Door inzet van de brandweer werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen woonhuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee