Schutters richten bloedbad aan op Mexicaans familiefeest: 13 doden

Familieleden zitten aangeslagen buiten de bar waar schutters dertien mensen om het leven brachten

Familieleden zitten aangeslagen buiten de bar waar schutters dertien mensen om het leven brachten © AFP/AD

Schutters hebben in de Mexicaanse stad Minatitlán een bloedbad aangericht door het vuur te openen op de bezoekers van een familiefeest in een lokale bar. Daarbij kwamen dertien mensen om: zeven mannen, vijf vrouwen en een kind. Vier anderen raakten gewond.

Redactie

De schutters zouden het volgens de autoriteiten hebben gemunt op de eigenaar van de bar. Niet duidelijk is of hij tot de slachtoffers behoort.

Minatitlán ligt in de olierijke provincie Veracruz aan de Golf van Mexico en wordt al jaren geplaagd door bendeoorlogen en corruptie.

President Andres Manuel Lopez Obrador beloofde in de verkiezingsstrijd het aantal geweldsincidenten in Mexico te verminderen, maar het aantal moorden blijft onverminderd hoog. Sinds 2006 zijn meer dan 200.000 mensen omgekomen in gevechten tussen drugsbendes onderling en met de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee