Kennedymars als aftrap stichting voor bewegen met beperking

Ruim 130 mensen met een beperking deden mee aan de Kennedymars

Ruim 130 mensen met een beperking deden mee aan de Kennedymars © Mitchell Giebels

Ruim 130 mensen van de nieuwe stichting Bijzonder in Beweging deden zaterdag mee aan de Kennedymars. De nieuwe organisatie wil meer mensen met een beperking helpen te gaan sporten.

Geertjan Claessens

Al ruim voor de start stonden ze te trappelen om te vertrekken. Ruim 130 deelnemers van Bijzonder in Beweging (BiB) verschijnen achter het lint op de Sittardse Markt, tussen in totaal een kleine tweeduizend lopers in de Minimars van tien kilometer. Die afstand is voor sommigen een behoorlijke opgave, maar met wat doorzetten moet het lukken, moedigt voorzitter Ruud Guyt de deelnemers aan.

Lees ook: Kennedymars door Midden-Limburg: ‘Wie klaagt over hitte, moet maar naar huis’

Lees ook: Zon lokt meer wandelaars naar Kennedymars Sittard

Meedoen is een vorm van integratie, maar ook de aftrap van de nieuwe stichting, die Basissport Limburg opvolgt. BiB wil het aantal deelnemers komend jaar bijna verdubbelen. Dat kan voor een deel door aan te sluiten bij bestaande sportactiviteiten of nieuwe clubjes op te richten, zegt directeur Amanda Klein.

Nu al doen vijf- tot zeshonderd mensen met een beperking mee met activiteiten. De stichting met ruim 120 vrijwilligers mikt op meer dan duizend deelnemers volgend jaar. De groei moet deels komen van nieuwe activiteiten, bijvoorbeeld bij dagbesteding. Bewegen is belangrijk. Er zijn beweegnormen voor iedereen, we willen zorgen dat ook mensen met een beperking die kunnen halen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee