Met de rolstoel door het modderbad in de Ultimate Warrior Run

De eerste Ultimate Warrior Run in Roermond had zaterdag een wel heel bijzondere groep deelnemers. De Dutch Adaptives willen laten zien dat je met een handicap ook nog wat kunt.

Paul Bots

Zo’n duizend deelnemers verschijnen er dit weekeinde aan de start, maar de groep die zaterdagochtend bij de eerste run uit een speciaal vak mocht starten is toch zeker de bijzonderste. Tien mensen, waarvan vier met een handicap, beginnen aan de barre tocht van 28 kilometer over hindernissen en door water- en modderbaden.

Lees ook: Gehandicapt in de Ultimate Run: ‘Als rolstoeler laten zien wat je kunt’

Blade

De Dutch Adaptives noemen ze zich. Ze zijn niet de snelste, maar wel de sociaalste groep, zo blijkt al snel als Sebastiaan Nieuwenhuizen vanuit zijn rolstoel een zandheuvel over kruipt. Twee ploeggenoten helpen hem.

© Fotografie Kuit

Twee andere slepen de rolstoel mee over de heuvel. Teamgenoot Jacco, die een been moet missen, is inmiddels met zijn ‘blade’ al aan het einde van dit obstakel. Hij zal niet de hele tocht uitlopen, zegt hij vooraf. „Ik heb last van mijn stomp.”

Beukende beats

De Utimate Warrior Run is zaterdag en zondag bij de Noorderplas aan De Weerd in Roermond. Hoewel het zonnetje schijnt, de beukende beats zorgen voor een goede sfeer en de vele deelnemers enthousiast zijn, is de toeloop van publiek op zaterdagochtend nog niet groot.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee