Weidevogels komen door de droogte nog meer in de knel

Print
Weidevogels komen door de droogte nog meer in de knel

Een scholekster. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Weidevogels die het door het verdwijnen van hun leefgebied al moeilijk hebben, komen door de aanhoudende droogte nog meer in de problemen.

De Vogelbescherming stelt op haar website dat de grutto, kievit, scholekster en andere weidevogels daardoor extra stress hebben.

Door het lage waterpeil waren er al weinig insecten om te eten. Door de huidige droogte zijn dat er nog minder geworden. ,,Of het daadwerkelijk betekent dat er extra veel weidevogelkuikens dood gaan, moet uit onderzoek blijken’‘, meldt de Vogelbescherming.

Bloemen

Door het intensiever gebruik van de graslanden daalden de waterstanden en zijn er minder bloemen en kruiden. Daardoor zij er ook minder insecten. ,,Zij zijn het voedsel dat de weidevogels en hun kuikens nodig hebben om te leven en op te groeien.’‘

De Vogelbescherming pleit voor herstel van leefgebieden van weidevogels door vernatting van grasland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen