Bevo grijpt laatste strohalm met winst in derby tegen Lions

Bevo viert feest na de zege op Lions.

Bevo viert feest na de zege op Lions. © De Limburger

De Limburgse handbalderby tussen OCI-Lions en Herpertz Bevo Hc is zaterdagavond in een overwinning voor de Noord-Limburgers geëindigd. In de kampioenspoule in Sittard werd het: 28-35.

Ingrid Lemmens

Bevo begon sterk aan de wedstrijd en pakte een voorsprong mede door vanaf de eerste minuut in de aanval met zeven veldspelers te spelen en de keeper uit het doel te laten. Na twaalf minuten kon dat plan echter de prullenbak in bij een 5-7 stand toen cirkelspeler Niek Jordens (Bevo) direct rood kreeg vanwege een elleboog. Vervolgens kon Lions gelijkmaken (9-9) en met een kleine voorsprong gaan rusten: 17-15.

Veerkracht

Na rust toonde Bevo veel veerkracht en werd de gelijkmaker gemaakt (20-20) om vervolgens uit te lopen naar 20-24 door acht treffers op rij. Lions wist nog te naderen tot op een doelpunt, maar daarna was het verzet van de ploeg uit Sittard-Geleen gebroken.

Lions heeft nu in de kampioensgroep zes punten, Bevo komt op vier. Lions gaat Paasmaandag op bezoek bij Aalsmeer. Bevo speelt dan tegen Volendam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee