Warme Kennedymars: meer deelnemers, maar niet meer uitvallers

Water voor de wandelaars.

Water voor de wandelaars. © Mitchell Giebels

Ondanks de felle zon is het aantal uitvallers bij de Kennedymars in Sittard niet groter dan andere jaren, denkt Pierre Schmetz, postcommandant van het Rode Kruis.

Redactie

De ongeveer 140 vrijwilligers behandelden rond de 25 mensen met klachten die variëren van blaren tot onwel worden. Dat kon aan uitputting, te weinig eten of de hitte liggen.

Lees ook: Steun bij de laatste loodjes van een oververhitte Kennedymars

Laatste moment

Dit jaar deden mede door het goede weer meer mensen mee aan de mars. In totaal waren er 6211 deelnemers. 2233 Mensen liepen de lange afstand (80 kilometer), 1825 kozen voor de halve mars en 2153 deden mee aan de Minimars (10 kilometer). Relatief veel mensen schreven zich op het laatste moment nog in.

Het goede weer komt mede doordat de Kennedymars dit jaar later was. De organisatie houdt vast aan de traditie dat de mars op Paaszaterdag wordt gelopen. De organisatie kan niet zeggen hoeveel deelnemers precies zijn uitgevallen.

Lees ook: Kennedymars: ‘Wie klaagt over hitte, moet maar naar huis’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee