Seuntjens aan basis van wederopstanding VVV: 4-1 tegen De Graafschap

Grote vreugde bij VVV.

Grote vreugde bij VVV. © Laurens Eggen

VVV heeft tegen De Graafschap revanche genomen voor de slechte thuisbeurten tegen Utrecht en Feyenoord: 4-1. De Venlonaren kwamen daarvoor terug van een 0-1 achterstand.

Hans Straus

Invaller Ralf Seuntjens bracht zijn team nog voor rust terug in de wedstrijd. Penny Mlapa en Jay-Roy Grot scoorden na de hervatting. En dat in een tijdsbestek van drie minuten. In de slotfase maakte Moreno Rutten ook nog de 4-1.

Zwakke start

VVV kende een uitermate zwakke start tegen De Graafschap. Al na twee minuten mocht Furdjel Narsingh de 0-1 maken na geschutter in de Venlose defensie. Nils Röseler - normaliter de betrouwbaarheid in persoon - gaf onbedoeld een dieptepassje op de speersnelle aanvaller van De Graafschap. Daarna waren de snelle voorwaartsen van de gasten nog een paar keer dreigend. De geblesseerde Josimar Lima moest worden vervangen.

© Laurens Eggen

Opmerkelijk

Voor hem kwam Chris Kum. Na een half uur een nog veel opmerkelijkere wissel: Ralf Seuntjens voor Damian van Bruggen. De jonge middenvelder was soms wat nonchalant en dat is een doodzonde in de ogen van VVV-trainer Maurice Steijn. Het was nota bene Seuntjens die in de 38ste minuut VVV terug in de wedstrijd knalde na een kaats van Penny Mlapa.

Na rust startte Jay-Roy Grot voor Evert Linthorst. VVV werd door die ingreep veel gevaarlijker. Via de counter werd het 2-1 door Mlapa en drie minuten later al meteen 3-1. Invaller Grot kreeg een niet te missen assist van Johnatan Opoku. In de slotfase volgde de totale ontmanteling van De Graafschap. Moreno Rutten maakte in de 85ste minuut de 4-1 voor VVV.

Eredivisie

Door de zege op De Graafschap is VVV zo goed als verzekerd van een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee