Cittaslow-certificaat uitgereikt aan Rendiz

Burgemeester Delissen (r) reikte het certificaat uit aan Rendiz.

Burgemeester Delissen (r) reikte het certificaat uit aan Rendiz. © Rendiz

Burgemeester Delissen heeft donderdag een officieel Cittaslow-certificaat overhandigd aan Rendiz voor de manier waarop zij werken met mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Vera Feltges

Het Cittaslow-keurmerk gaat over betrokkenheid bij de maatschappij. Rendiz neemt een actieve rol hierin. Door het aanbieden van werkervaringstrajecten en dagbesteding biedt Rendiz mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt de kans om mee te doen in de samenleving. In de gemeente Peel en Maas doen ze dit via De Ringoven in Panningen en De Fabriek in Maasbree.

De gemeente moet binnen Cittaslow een supportersnetwerk starten van bedrijven en ondernemers die actief Cittaslow uitdragen. Zo zijn zij ambassadeurs namens de gemeente. In Peel en Maas gaat het om zeven ondernemers: naast Rendiz zijn dit People’s Farm in Maasbree, Fruitboerderij Görtz in Baarlo, Zorgwijngaard Vinea Cura in Beringe, Raspberry Maxx in Meijel, BoeBaDoe Farm in Beringe en Huisartsenpraktijk Verstraten Medico in Beringe. Samen gaan ze overleggen hoe ze Cittaslow binnen de gemeente Peel en Maas willen uitdragen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee