Cittaslow-certificaat uitgereikt aan Rendiz

Print
Cittaslow-certificaat uitgereikt aan Rendiz

Burgemeester Delissen (r) reikte het certificaat uit aan Rendiz. Afbeelding: Rendiz

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Burgemeester Delissen heeft donderdag een officieel Cittaslow-certificaat overhandigd aan Rendiz voor de manier waarop zij werken met mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Cittaslow-keurmerk gaat over betrokkenheid bij de maatschappij. Rendiz neemt een actieve rol hierin. Door het aanbieden van werkervaringstrajecten en dagbesteding biedt Rendiz mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt de kans om mee te doen in de samenleving. In de gemeente Peel en Maas doen ze dit via De Ringoven in Panningen en De Fabriek in Maasbree.

De gemeente moet binnen Cittaslow een supportersnetwerk starten van bedrijven en ondernemers die actief Cittaslow uitdragen. Zo zijn zij ambassadeurs namens de gemeente. In Peel en Maas gaat het om zeven ondernemers: naast Rendiz zijn dit People’s Farm in Maasbree, Fruitboerderij Görtz in Baarlo, Zorgwijngaard Vinea Cura in Beringe, Raspberry Maxx in Meijel, BoeBaDoe Farm in Beringe en Huisartsenpraktijk Verstraten Medico in Beringe. Samen gaan ze overleggen hoe ze Cittaslow binnen de gemeente Peel en Maas willen uitdragen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen