Fietsen langs highlights eiland in de Maas

Print
Fietsen langs highlights eiland in de Maas

De gids voert fietsers langs plekken waar ze normaal gezien niet snel zullen komen. Afbeelding: VVV Stevensweert

Stevensweert -

Onder begeleiding van een VVV-gids kunnen fietsers op zondag 5 mei een tocht maken langs de highlights van het eiland in de Maas. Deze start om 13.00 uur vanaf VVV/Streekmuseum aan het J. van Steffeswertplein 1 in Stevensweert.

De tocht voert onder andere langs kasteeldomein Walburg, waar het mogelijk is een kijkje te nemen bij de herinrichting van het landschap rondom het voormalige kasteel Walburg. Verder wordt een bezoek gebracht aan de Hompesche molen en worden de vestingwerken vanuit een ander perspectief bekeken. De route leidt langs het nieuw ingerichte buitengebied met fruitboomgaarden, kinderspeelplek, ooievaarsnest en visvijver. Wie na afloop nog het streekmuseum wil bezoeken, kan gratis binnen om de nieuwe aanwinsten te bekijken. De fietsafstand is maximaal tien kilometer en duurt tot ongeveer 14.30 uur.

Deelname: € 5,- per volwassene, inclusief entree Streekmuseum, kinderen tot en met 12 jaar gratis (met de Limburg Card € 1,- korting per persoon). Reserveren is niet nodig. Groepen kunnen de excursie het hele jaar boeken. Info: tel. (0475) 55 02 36 of stevensweert@vvvmiddenlimburg.nl