Leerlingen verzorgen aspergeavond in Tegelen

De leerlingen doen ervaring op met zowel het bereiden van de gerechten als bedienen, afruimen en gastheer of -vrouw zijn.

De leerlingen doen ervaring op met zowel het bereiden van de gerechten als bedienen, afruimen en gastheer of -vrouw zijn. © Onderwijsgroep Buitengewoon

De leerlingen van Impuls, Velddijk en Wildveld verzorgen op woensdag 15 mei een viergangenmenu tijdens de aspergeavond in de onlangs heropende brasserie ut Lingsterhaöfke aan de Lings 2 in Tegelen.

Vera Feltges

De leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs brengen deze avond aangeleerde vaardigheden in de praktijk. Tijdens de avond doen ze ervaring op met zowel het bereiden van de gerechten als bedienen, afruimen en gastheer of -vrouw zijn. Gasten kunnen voor € 15,- euro hieraan deelnemen. Iedereen is welkom na reservering via kwant@ogbuitengewoon.nl. Inloop is tussen 17.00 en 17.30 uur, waarna de gasten aan tafel kunnen. Trefpunt ut Lingsterhaöfke is een samenwerking tussen De Zorggroep, Unik en Onderwijsgroep Buitengewoon.

De brasserie is even gesloten geweest. Vanuit de wijk groeide echter de behoefte om deze nieuw leven in te blazen. Na een verbouwing werd er een nieuw concept voor eten en drinken bedacht, waarvan de aspergeavond het eerste resultaat is. De scholen voor voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs zijn onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon en begeleiden leerlingen richting de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs of dagbesteding.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee