Herdenking op het Oude Kerkhof

Onder begeleiding van pipers worden de graven van de geallieerden en Nederlandse verzetsstrijders en militairen bezocht.

Onder begeleiding van pipers worden de graven van de geallieerden en Nederlandse verzetsstrijders en militairen bezocht. © Wapenbroeders zuid

Op het Oude Kerkhof in Roermond vindt zondag 28 april de jaarlijkse ‘Act of Remembrance’ plaats. De plechtigheid begint om 14.00 uur. Aansluitend wordt een groot aantal graven onder begeleiding van pipers bezocht. Ook worden er kransen en bloemen gelegd.

Vera Feltges

Gesneuvelde Engelse en Canadese geallieerden, Nederlandse verzetsstrijders en militairen worden herdacht bij hun laatste rustplaats op de begraafplaats. Dit is een initiatief van de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond en Venlo in samenwerking met Allied Joint Force Command te Brunssum. Verdere info www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee