KERNgezonde activiteit op het Citaverde

Oud Hollandse spellen zoals de sjoelbak stonden eveneens op het programma.

Oud Hollandse spellen zoals de sjoelbak stonden eveneens op het programma. © KERNgezond

Onder leiding van studenten van het Citaverde College beleefden de leerlingen van basisscholen De Bongerd, De Zonnehof (Leveroy), Budschop en De Kerneel een KERNgezonde activiteit.

Vera Feltges

Een groep studenten van het Citaverde college is de afgelopen projectperiode bezig geweest met het organiseren en uitvoeren van een KERNgezond-activiteit. Verdeeld over drie groepjes hebben ze over een periode van zes weken voorlichting gekregen over KERNgezond en tips hoe ze een leuke en leerzame activiteit kunnen organiseren. In week 4 en 6 van de projectperiode werd de activiteit uitgevoerd voor de deelnemende leerlingen van basisscholen De Bongerd, De Zonnehof (Leveroy), Budschop en De Kerneel. Cliënten van PSW sloten deze dagen ook aan. Voor de basisscholen was dit de derde KERNgezond-activiteit. De tweedejaars leerlingen van het Citaverde College hadden een voedingsquiz bedacht waarbij leerlingen door middel van vragen beantwoorden en geblinddoekt proeven verschillende stukken fruit konden verzamelen waar uiteindelijk een lekkere smoothie van werd gemaakt. Ook werden er Oud-Hollandse spellen gedaan zoals eierlopen, ring werpen en sjoelen. Het onderdeel bewegen bestond uit het instuderen van een dansje onder leiding van vier dames. Na afloop werden de organiserende leerlingen bedankt met een applaus. De laatste KERNgezond-activiteit van dit schooljaar vindt plaats op 25, 26 en 27 juni op zorgboerderij Stegerhof.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee