Kermis Helden na ongeluk weer open

Print
Kermis Helden na ongeluk weer open

Een jongen van vijf werd zaterdagavond uit de rups in Helden geslingerd. Afbeelding: Stefan Koopmans

Helden -

De kermis in Helden gaat na het ongeluk waarbij een jongetje van vijf zaterdagavond zwaargewond raakte, zondag gewoon open.

Dat zegt burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas. Alleen de rups blijft gesloten. Het onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de oorzaak van het ongeluk zal nog minimaal enkele dagen in beslag nemen.

Stoep

Zaterdagavond werd een jongetje van vijf uit de rups op de kermis in Helden geslingerd. Volgens de exploitant van de attractie was het kind tijdens de rit gaan staan. Daarbij verloor hij zijn evenwicht. Hij zou van de attractievloer naar beneden gegleden zijn en met zijn hoofd de stoep hebben geraakt.

Lees ook:Kind (5) valt uit kermisattractie: met helikopter naar ziekenhuis

Hoe het kind er nu aan toe is, is niet bekend. De politie en de NVWA doen hier geen uitspraken over. Hij werd met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. „Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is”, zegt burgemeester Delissen. „Ik hoop van harte dat dit goed gaat aflopen.”

Gekeurd

De NVWA onderzoekt hoe het ongeluk exact heeft kunnen gebeuren en of de exploitant van de rups zich aan de voorschriften gehouden heeft. De eigenaar zei zaterdagavond dat zijn attractie onlangs nog gekeurd is.

De kermis in Helden duurt nog tot en met dinsdag.