Fortuna viert feest na cruciale zege tegen NAC

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna lijkt zeker van een extra jaar eredivisie. Door de zege op NAC (2-1) is de ploeg praktisch niet meer in te halen door de concurrenten uit Doetinchem (De Graafschap) en Rotterdam (Excelsior).

Het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd deed nog het het beste vermoeden, maar al snel bleek zondagmiddag dat het geen wedstrijd voor de liefhebber zou worden. Fortuna combineerde aan de linkerkant weliswaar een paar keer aardig in de eerste minuten maar paste zich al snel aan, aan de tegenstander. 

Bedroevend
Het leverde een eerste helft met amper kansen op. Diemers was een keer dicht bij de 1-0 en een bedroevend NAC creëerde zelfs geen enkele kans. De 1-0 voor Fortuna was dan ook zeker niet onverdiend. Lamprou wurmde zich langs een drietal tegenstanders, waarna hij werd neergelegd binnen de beruchte lijnen. Mark Diemers schoot onberispelijk raak.

Lees ook: Diemers is beslissend voor Fortuna en zegt sorry voor uitspraken

Na rust was er wel meteen een kans voor de bezoekers. Te Vrede kon de bal bij de tweede paal vrij inschieten, maar raakte de bal compleet verkeerd. Stokkers was aan de andere kant net te laat om een voorzet van Pinto binnen te lopen. El Messaoudi kon een prachtige aanval niet met het hoofd afronden en Stokkers miste de grootste kans van de middag. Zijn inzet was te slap om Benjamin van Leer te passeren. 

Hopen
Daardoor mocht NAC blijven hopen en dat werd Fortuna ook bijna fataal. Een tegen een was Koselev echter de reddende engel voor Fortuna en even later plukte hij een bal stijlvol uit de kruising. De 1-1 bleef Fortuna bespaard en aan de andere kant was het wel raak. Lamprou gaf Diemers de bal op de rand van de zestien en die wist er wel raad mee. Beheerst krulde de middenvelder de bal buiten het bereik van Van Leer. 

Daarna barstte het feest los. Al kwam dat na de late 2-1 van Te Vrede nog op losse schroeven te staan. De gelijkmaker viel echter niet meer waardoor het Sittardse publiek na het laatste fluitsignaal alsnog door kon met vieren.