Jongetje (5) dat uit rups viel uit het ziekenhuis

Print
Jongetje (5) dat uit rups viel uit het ziekenhuis

Afbeelding: Stefan Koopmans

Helden -

Het jongetje van vijf dat zaterdagavond op de kermis in Helden uit een rupsattractie viel en daardoor gewond raakte, heeft het ziekenhuis verlaten.

Het kind heeft een hersenschudding opgelopen door het incident. Hij werd na zijn val uit de rups met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.

De kermisattractie blijft naar verwachting de komende dagen nog dicht. Volgens een woordvoerster van de gemeente Peel en Maas doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) momenteel nog onderzoek naar wat er is gebeurd.

Lees ook: Kind (5) valt uit kermisattractie: met helikopter naar ziekenhuis

Volgens voorzitter Atze Lubach van de Nationale Bond Van Kermishouders (BOVAK) is de rups technisch in orde. Hij zegt dat het jongetje is gaan staan in de attractie en toen is gevallen. ,,Mogelijk is de jongen gaan staan omdat de rups even stil stond en hij daardoor dacht dat de rit voorbij was.’’

Lubach legt uit dat de rups een kinderattractie is die niet hard gaat. Hij wil niet vooruitlopen op maatregelen om herhaling te voorkomen, omdat het onderzoek door de NVWA nog niet klaar is. ,,Maar mogelijk is het toch zinvol om te kijken of een beugel of gordel in de karretjes van de rups moet worden bevestigd. Zo’n maatregel moet dan wel op landelijk niveau worden genomen.’’

De kermis in Helden duurt nog tot en met dinsdag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen