Ploegbaas roemt onbevangenheid Van der Poel

Print
Ploegbaas roemt onbevangenheid Van der Poel

Afbeelding: Johannes Timmermans

Ploegbaas Philip Roodhooft van Corendon-Circus heeft vooral genoten van de lef en branie waarmee Mathieu van der Poel heeft gekoerst.

De Belgische manager van de pro-continentale ploeg van de winnaar van de Amstel Gold Race wijst vooral op de onbevangenheid waarmee de 24-jarige Nederlands kampioen altijd rijdt. ,,Hij is gewoon zo. Het is geen arrogantie van hem, maar hij heeft lak aan veel dingen en doet het op zijn eigen manier”, zei Roodhooft bij de NOS.

Ploegbaas roemt onbevangenheid Van der Poel
Foto: Johannes Timmermans

De manager van de ploeg houdt er rekening mee dat de zegereeks van Van der Poel, die eerder dit voorjaar ook Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl won, impact zal hebben op de ploeg. ,,We zullen zien wat het teweeg brengt. Na een korte pauze van Mathieu gaan we kijken hoe het verder gaat in het najaar. Het is duidelijk dat de evolutie van Mathieu heel snel gaat, ook voor ons.” Van der Poel gaat zich nu even richten op het mountainbiken, de discipline waarop hij olympische aspiraties heeft.

Lees ook: Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race na bizarre finale

Over het programma later dit jaar wilde Roodhooft nog geen uitspraken doen. Ook niet over een eventuele deelname aan het WK op de weg. ,,We kunnen ook niet ontkennen dat we weten hoe het parcours in Yorkshire eruit ziet en dat het bij het profiel van Mathieu van der Poel past.”

Ploegbaas roemt onbevangenheid Van der Poel
Foto: Johannes Timmermans