Jac Naus nieuwe koning St. Hubertus

Print
Jac Naus nieuwe koning St. Hubertus

De drie nieuwe schutterskoningen van Kessel: Pierre Suntjens (korps), Sanne Sonderkamp (burgers) en Jac Naus (schutters). Afbeelding: Schutterij St. Hubertus Kessel

Kessel -

Jac Naus heeft zich tijdens het jaarlijkse Koningschieten bij schutterij St. Hubertus zaterdag tot nieuwe koning geschoten. Jac was eerder al koning in 1992 en 2012.

De aanwezigen vanuit de gemeenschap schoten mee voor een van de drie koningschappen. Bij de schutters ging de strijd tussen zeven personen. Het bleek een hele klus om de haan naar beneden te krijgen. Vanaf het moment dat hij los hing te bungelen, vergde het nog zes rake schoten voordat de vogel zich bij het zestigste schot, door Jac Naus, gewonnen gaf. Jac is hiermee inmiddels de 135ste koning van Hubertus. Bij het korps werd door tien personen deelgenomen. Na 71 schoten viel de eer te beurt aan Pierre Suntjens. Eerder lukte dit kunstje hem in 1996. Bij de burgers werd door acht deelnemers gestreden om de titel. Na een lange strijd haalde Sanne Sonderkamp de vogel naar beneden. Sanne is een oud-korpslid en tevens de jongste Kesselse die ooit het burgerkoningschap wist te winnen. De schutterstraditie is diepgeworteld bij de Sonderkamps, want de hele familie is lid van de vereniging. Door deze prestatie is Sanne tevens beloond met een jaar gratis lidmaatschap van de Kesselse schutterij.