Global Goals Evenement bij Jongerenkerk Venlo

Print
Global Goals Evenement bij Jongerenkerk Venlo

De Global Goals zoals door de Verenigde Naties vastgesteld. Afbeelding: Jongerenkerk Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het Global Goals Evenement in en om de Jongerenkerk aan de Minderbroedersstraat 1 in Venlo start op zondag 5 mei om 10.00 uur met een bezinnende maaltijd in plaats van een viering.

Deelnemers krijgen een ontbijt met Fairtrade en Eerlijke Producten geserveerd terwijl er ondertussen bezinnende gedachten gelezen worden en liederen gezongen door het JK Koor en leden van de Cantorij van de Joriskerk. De bezinnende maaltijd is een samenwerking tussen de Joriskerk en Jongerenkerk Venlo. In het programma aansluitend aan de maaltijd, van 11.00 tot 12.00 uur, worden diverse titels uitgereikt: Fairtrade Titel voor de gemeente, Fontys Hogeschool en de Jongerenkerk Venlo, die tevens Groene Kerk is. Vervolgens onthullen wethouder Pollux en de voorzitster van de Jongerenkerk, Gerrie Gijsen, om 12.00 uur de bordjes Fairtrade Kerk en Groene Kerk aan de voorkant van de Jongerenkerk. Aansluitend is er tot 15.00 uur een markt met diverse organisaties die actief zijn op het terrein van de zeventien Global Goals. Verder is er in de stad een ‘Eerlijke Winkelroute’. Fanfare Trotwaar zorgt voor de muzikale omlijsting vanaf 12.00 uur. Iedereen is welkom. Wie wil deelnemen aan de bezinnende maaltijd kan zich tot 28 april aanmelden via info@fairvenlo.nl. Voor de overige onderdelen is aanmelding niet noodzakelijk.

Global Goals

De Global Goals bestaan uit zeventien ontwikkelingsdoelstellingen die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. De Globals Goals zijn van 2016 tot 2030 van kracht en bestaan uit: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoon water en sanitair, betaalbare en duurzame energie, eerlijk werk en economische groei, industrie-innovatie-infrastructuur, ongelijkheid verminderen, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, leven in het water, leven op het land, vrede - justitie en sterke publieke diensten, partnerschap om doelstellingen te bereiken.