Kronenberg locatie voor WK vierspannen in 2020

Print
Kronenberg locatie voor WK vierspannen in 2020

WK Limburg2020-ambassadeur IJsbrand Chardon (links) gaf mede de officiële aftrap voor het Wereldkampioenschap vierspannen in 2020 op de terreinen van Grandorse in Kronenberg. Afbeelding: Horse Driving Kronenberg

Kronenberg -

In het VIP-paviljoen van Horse Driving Kronenberg werd zaterdag de officiële aftrap gegeven voor het Wereldkampioenschap vierspannen op de terreinen van Grandorse in Kronenberg. Het evenement gaat plaatsvinden van 2 tot en met 6 september 2020.

Naast de onthulling van het WK-logo, werden de aanwezigen geïnformeerd over de diverse aspecten van het WK met onder andere een vooruitblik op het programma. Diverse sprekers vanuit de organisatie, sport en overheid kwamen aan het woord, zoals Jan Janssen van de Stichting Limburg Paardensport en WK Limburg2020-ambassadeur IJsbrand Chardon. Dit wordt voor Chardon zijn zevende WK vierspannen. Na afloop van de bijeenkomst kregen de gasten een de rondleiding over de mensportbeurs Paard&Koets en konden zij genieten van de vierspanmarathon die werd verreden op de terreinen van Grandorse. De organisatie van het WK vierspannen Limburg2020 is in handen van Horse Driving Kronenberg. Een organisatie die al meer dan 20 jaar ervaring heeft met nationale en internationale menwedstrijden. In 2018 organiseerde Horse Driving Kronenberg de succesvolle Wereldkampioenschappen voor enkelspan paarden en paramennen, een combinatie die nog niet eerder in de mensport werd vertoond. In 2021 is Kronenberg bovendien gastheer van het eerste Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Nederland.