Project De Fiets officieel van start tijdens Koningsdag

Print
Project De Fiets officieel van start tijdens Koningsdag

Dankzij het project De Fiets kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen met hulp toch fietstochtjes maken. Afbeelding: Stichting Leefbaarheid Stramproy

Stramproy -

Na het succesvolle project De Bus, heeft de Stichting Leefbaarheid Stramproy een tweede initiatief opgestart: De Fiets. Zaterdag 27 april verzorgt de stichting een fietsevenement op het Kerkplein in Stramproy.

Waar dankzij De Bus dagelijks vrijwillige chauffeurs rolstoelgebruikers naar familie, zwembad, koor repetitie enzovoorts brengen, richt het nieuwe project zich op inwoners van Stramproy die niet meer zelfstandig kunnen fietsen maar hier toch veel behoefte aan hebben. Door gebruik van een rolstoel-, duo- of quatrofiets, is het mogelijk om samen met familieleden of vrijwilligers te gaan fietsen in de natuur. En dat op een veilige manier met ervaren vrijwilligers en met behulp van diverse soorten fietsen.

Uitproberen

Stichting Leefbaarheid Stramproy heeft het plan voorgelegd aan diverse instanties. Mede dankzij de financiële bijdragen van deze instanties heeft de stichting enkele fietsen voor dit project kunnen aanschaffen. Wie een rondje samen met een vrijwilliger wil uitproberen, kan hiervoor terecht op het fietsevenement tijdens Koningsdag. Vanaf 14.00 uur kunnen de diverse fietsen op een uitgezet traject getest worden. Er staan geoefende vrijwilligers klaar om te helpen. Om 15.00 uur wordt op feestelijke wijze het startsein voor het project gegeven. Meer weten of deelnemen aan het project De Fiets? Neem dan contact op met Mat Keijers, tel. 06-29527442 of mat@leefbaarheidstramproy.nl. Of via de website www.leefbaarheidstramproy.nl

Stichting Leefbaarheid Stramproy is een stichting die zich inzet om de leefbaarheid voor de kwetsbare inwoners van Stramproy te bevorderen.