Croux redt drie punten voor MVV met late goal

Print

MVV viert de zege op Jong Ajax. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren - Jordy Croux heeft maandagmiddag met een doelpunt in de slotfase drie punten binnengesleept voor MVV tegen Jong Ajax. De buitenspeler scoorde in de 89ste minuut de beslissende treffer: 1-0.

Een overwinning van MVV was van groot belang in de strijd om de play-offs. Het speelt nog tegen directe concurrenten Cambuur en NEC.

MVV staat nu op de elfde plek in de eerste divisie. RKC, dat nu op de laatste play-offplek staat, heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. MVV is tevens Roda JC voorbij op de ranglijst. De Kerkradenaren verloren hun duel tegen Telstar met 4-0.

Grote mogelijkheid
De wedstrijd in Maastricht was lange tijd weinig verheffend. Na 19 minuten kreeg Jong Ajax de eerste grote mogelijkheid toen Victor Jensen aan de buitenspelval van MVV ontsnapte en alleen op doelman Luuk Koopmans af kon gaan. De MVV-goalie redde echter prima.

MVV kwam alleen op slag van rust dichtbij het doel van Jong Ajax. Het begon met een schot Anthony van den Hurk, waar drie hoekschoppen op volgden.

In de tweede helft begon MVV nog met een gevaarlijke aanval, daarna was het vooral Jong Ajax dat zich liet zien. Maar ook de beloftenploeg uit de hoofdstad kwam vervolgens nauwelijks in de buurt van het doel.

Twee minuten voor tijd kon Ajax-verdediger Sven Botman vrij op het doel van Koopmans koppen. Maar de doelman redde prima. Een minuut later lage de bal wel in het net achter Jong Ajax-keeper Dominik Kotarski na een goede actie en fraai schot van Croux.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: