Apathisch Roda zet zichzelf voor schut bij Telstar

Print

De vertwijfeling bij de spelers van Roda, nadat Van Huizen Telstar op een 3-0 voorsprong heeft gezet. Afbeelding: Pro Shots / Wouter Dill

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft zichzelf maandagmiddag voor schut gezet bij SC Telstar. Op bezoek in Velsen-Zuid ging de ploeg uit Kerkrade er met harde cijfers af: 4-0.

De nederlaag betekent ook een gevoelige tik in de strijd om de play-offs, zeker omdat concurrenten NEC, MVV en Cambuur Leeuwarden wél goede zaken deden.

Afwezigheid
Al vanaf de eerste minuut greep Telstar het initiatief. Roda JC oogde apathisch en kwam niet in het stuk voor. De ploeg die door de afwezigheid van de geblesseerde Mario Engels zonder echte targetman speelde, kwam via Simakala welgeteld tot één halve mogelijkheid.

Telstar speelde fris en creëerde de nodige mogelijkheden. Daarvan werd er voor rust slechts één benut: Terell Ondaan tikte bij de tweede paal een voorzet binnen en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Lees ook: Snoei: 'Roda moet zich kapot schamen'

Rood
Na rust deed Telstar wat voor rust niet lukte. Senne Lynen tikte na tien minuten achter zijn standbeen de 2-0 binnen en maakte zo een eind aan wat er nog over was van de Kerkraadse illusies. Na ruim een uur spelen zakte Roda nog verder weg. Henk Dijkhuizen moest met rood inrukken na een onbesuisde tackle, uit de vrije trap die volgde tekende Toine van Huizen voor de 3-0. Niet veel later mocht Ondaan aanleggen voor zijn tweede van de middag: 4-0. Na die treffer kreeg Telstar nog mogelijkheden op meer, maar bleef Roda een grotere blamage bespaard. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger