Limburg beleeft warmste tweede paasdag in 70 jaar

Print
Limburg beleeft warmste tweede paasdag in 70 jaar

Drukte op de camping. Afbeelding: AD/Rof Hensel

Met lokaal temperaturen van 27 graden heeft Limburg maandag de warmste tweede paasdag in 70 jaar beleefd.

Op paasmaandag 18 april 1949 was het volgens Meteo Limburg in onze provincie 29 á 30 graden.

Het was paasmaandag zonovergoten in Limburg. Een extra reden voor veel mensen om erop uit te trekken en een terras op te zoeken.

Topdrukte

Het was topdrukte voor de horeca en ook de campings beleefden vanwege het fraaie voorjaarsweer gouden tijden. Het Heuvelland stroomde vol met wielerliefhebbers, die van een lang weekeinde genoten vanwege de Amstel Gold Race.

Voor de achtste keer in zeven decennia werd maandag in Limburg een temperatuur van minstens 20 graden gemeten. In de Bilt klom de thermometer naar 24,8 graden en daarmee werd het officieel de warmste tweede paasdag in Nederland sinds het begin van de metingen in 1901.

Lees ook: Opnieuw warmterecord: maandag wel 27 graden!

Zondag, eerste paasdag, werd het record niet verbroken. Met 24,1 graden in De Bilt staat die dag op een tweede plek achter 24 april 2011 (26,0 graden). De heerlijke temperaturen zijn een ware zegen voor strandterrassen. Die puilden de afgelopen dagen zo’n beetje uit. Wegen naar het strand waren flink druk, met richting Zeeland en Scheveningen kilometers file.

Favoriet

Ook attractieparken en de Keukenhof waren traditiegetrouw favoriet bij dagjesmensen. Het wemelde dit weekend van de toeristen in de Keukenhof. Het bloemenpark was zowel zaterdag als zondagmiddag zo druk, dat bezoekers al vroeg op de dag werd aangeraden om vooral niet meer te komen. Wie van plan was tijdens de paasdagen de bloemenvelden te bezoeken, werd geadviseerd om uit te wijken naar een andere dag.

Wisselvalliger

Na woensdag is het weerbeeld een stuk wisselvalliger. Donderdag is het met 20 graden en veel zonneschijn nog vrij warm, daarna zakt de temperatuur nog verder: het wordt vrijdag een graad of 17.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen