VVV zet vertrekkende Seuntjens uit selectie

Print
VVV zet vertrekkende Seuntjens uit selectie

Ralf Seuntjens in actie tegen FC Utrecht. Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Ralf Seuntjens ontbreekt in de selectie van VVV voor de uitwedstrijd van dinsdag tegen sc Heerenveen.

VVV-trainer Maurice Steijn sprak met Seuntjens maandagmiddag na de training en deelde hem toen mee dat hij niet mee mag afreizen naar Friesland. De aanvallende middenvelder is om disciplinaire redenen geschorst. ,,De club heeft het besluit moeten nemen omdat de kernwaarden van VVV, saamhorigheid en respect, in het geding waren’’, meldt VVV.

Seuntjens maakte anderhalve week geleden bekend dat hij VVV gaat verlaten. De directie van de eredivisieclub deed diverse pogingen om de 29-jarige Brabander te laten bijtekenen, maar slaagde daar niet in. Kort daarvoor bleef Seuntjens buiten het basisteam voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. ,,Er is vooraf door de trainer niet gecommuniceerd waarom ik gepasseerd ben, dat had best gekund’’, zei hij toen.

Of Seuntjens de laatste twee wedstrijden van de competitie wel weer in de selectie zit, is nog niet duidelijk. ,,Later in de week wordt de ontstane situatie opnieuw bekeken. VVV wil de competitie op een gepaste manier afsluiten en daarbij is het van groot belang dat alle gezichten dezelfde kant op staan’’, geeft de Venlose clubleiding aan.

Seuntjens was afgelopen zaterdag als invaller nog de vormgever van de 4-1 overwinning op De Graafschap. Seuntjens en VVV gaan na dit seizoen sowieso uit elkaar, omdat de Bredanaar zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: