tweede klasse f

Gretige voetballers Wilhelmina ‘08 houden zicht op nacompetitie

Print
Gretige voetballers Wilhelmina ‘08 houden zicht op nacompetitie

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wilhelmina ’08 heeft vier punten overgehouden aan het dubbele programma tijdens de paasdagen.

Zaterdagavond werd Bladella met 2-1 verslagen en op maandagmiddag speelden de Weertenaren gelijk tegen koploper FC Eindhoven AV (1-1).

De spanning terug brengen in de tweede klasse F. Dat was het doel vooraf. Twee thuiswedstrijden in drie dagen tijd winnen. De eerste horde op zaterdagavond werd goed genomen.

Gretige thuisploeg

Op maandagmiddag werd de topper tegen koploper FC Eindhoven AV afgewerkt. Trainer Gerard Douven wil in ieder geval de nacompetitie halen. „Als het we nog een klein beetje spannend willen maken, moeten we vandaag ons goede paasweekeinde belonen met een tweede driepunter.”

Direct vanaf de aftrap zagen we een gretige thuisploeg. Edwin Vaas werd diep gestuurd omspeelde prachtig zijn tegenstander, maar schoot vervolgens tegen de doelman aan.

Fenomenaal doelpunten

Na het stormachtige begin namen de bezoekers het spel over. Een schot van Carsley Mathilde werd van richting veranderd en ging via de lat over. Uit de hoekschop die volgde, viel de openingstreffer.

De afgeslagen hoekschop werd perfect in de lange hoek getrapt door Gino de Wijs, 0-1. Vlak voor de rust kwam de fenomenale gelijkmaker van de Weertenaren. Ilias Darri schoot vanaf 25 meter snoeihard in de kruising.

In de tweede helft was de thuisploeg de iets betere ploeg maar creëerden nauwelijks kansen, tot de slotminuten. Uit de hoekschop kopte verdediger Sven Peeters de bal geweldig naar de hoek, maar zijn bal kon nog net van de lijn gehaald worden.

Het bleef bij 1-1, waardoor de bezoekers de champagne koud kunnen gaan zetten en Wilhelmina nog flink zal moeten knokken voor een plaats in de nacompetitie.

Terecht gelijkspel

Trainer Gerard Douven van Wilhelmina vond het uiteindelijk wel een terecht gelijkspel. „Wij hadden nog het meeste recht op een eventuele treffer. Ik vind het knap dat we de koploper de tweede helft dwongen alleen nog maar de lange bal te spelen. Al met al is vier punten, een prima resultaat.”