tweede klasse g

Voetballers Haelen en Geusselt Sport houden elkaar in evenwicht

Print
Voetballers Haelen en Geusselt Sport houden elkaar in evenwicht

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Haelen / Maastricht / Itteren -

De enerverende wedstrijd tussen Haelen en Geusselt Sport verdiende geen winnaar. Met het 1-1 gelijkspel was de thuisclub het meest in zijn sas.

De Maastrichtenaren waren met achttien fitte spelers afgereisd naar Haelen. Drie punten pakken en nacompetitie, tegen degradatie, ontlopen. Het doel was duidelijk. Haelen kon slechts vijftien spelers op het wedstrijdformulier presenteren. „geen nood”, vond bestuurslid Peter Boonen. „Dit is een ideale gelegenheid om de jeugd te laten wennen op het tweede klasse niveau. Daar horen we echt wel thuis.”

Mening

Ook trainer Patrick Wolters van Haelen deelde die mening. Hij stimuleerde zijn spelers om fel en attent ieder spelmoment optimaal te benutten en uit te buiten.

Haelen was in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisclub zorgde voor veel druk. Daardoor moesten de gasten uit Maastricht zich beperken tot enkele schaarse tegenaanvallen. Niet ongevaarlijk overigens. Maar doelman Stan Achten was niet te verschalken.

Schijnbeweging

Halverwege de eerste helft zorgde Colin Eijer voor de 1-0. Met een prachtige schijnbeweging zette hij twee tegenstanders op het verkeerde been en rondde snoeihard af.

Trainer Jordy Reneerkens van Geusselt Sport bracht na de rust twee extra aanvallers in en verhoogde daarmee de druk op het doel van de thuisclub. Het veldoverwicht leverde echter nauwelijks echt uitgespeelde kansen op. Afstandsschoten werden door keeper Stan Achten onschadelijk gemaakt.

Pas een kwartier voor tijd moest hij zich gewonnen geven. Invaller Glen Thehu tekende voor de 1-1.

„Een mooi punt”, vond trainer Patrick Wolters . Collega Reneerkens van de gasten dacht er het zijne van. „Jammer, we hebben ons hier tekort gedaan.”