derde divisie

Twee rode kaarten en geen punten voor voetbalclub EVV

Print
Twee rode kaarten en geen punten voor voetbalclub EVV

Omhaal van Rick Geenen van EVV. Aron Gielen en Demen Roumen kijken toe. Afbeelding: rené corten

echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

EVV weent bittere tranen. De Echtenaren hielden aan het dubbelprogramma met Pasen geen enkel punt over. Wel twee rode kaarten. De ellende houdt maar niet op.

De wedstrijd van zaterdagavond tegen Hercules verdiende eigenlijk helemaal geen winnaar. Toch bleven de punten, door een late treffer in Utrecht: 1-0. Dat het nog erger kan, bleek maandag. Ado’20, op bezoek in Echt won met 1-4. EVV riep de ellende over zichzelf af.

Alle rekenmodellen zijn er al op losgelaten. Als dit, dan dat. Als zus, dan zo. De praktijk, om het vege lijf te redden, blijkt toch een stuk weerbarstiger.

Opkomende euforie

De eerste de beste keer dat EVV voor het doel van Ado’20 verscheen was het meteen raak. Jordi Beelen maakte geen fout: 1-0. De toeschouwers op sportpark In de Bandert gingen er eens goed voor zitten. De opkomende euforie was echter geen lang leven beschoren.

Luttele minuten nadat Roy Gielen tegen zijn eerste gele kaart was opgelopen, trok arbiter Kuijntjes uit Brakel meteen rood voor een charge op Sead Mazreku. „Het was niet mijn bedoeling”, keek Gielen daar later op terug. Hij besefte wel dat dit wel eens een hele dure rode kaart kan worden. „Ik heb het team in de steek gelaten.”

Lichte aanraking

De arbiter haalde zich de woede van de Echter aanhang op de hals door eerst een overtreding op Jordi Beelen (rand zestien) weg te wuiven. Even later zag hij in een charge op Shaquille Simmons binnen de zestien van de tegenstander ook geen kwaad. „Een lichte aanraking” en „hij had zijn val al ingezet”, verklaarde hij na afloop.

Allemaal goed en wel, maar van voetbal had het vervolg van het duel weinig meer vandoen. EVV raakte meer en meer met zichzelf in de knoop. De gelijkmaker viel nog voor de rust. De tweede helft was nog geen tien minuten oud of op het scorebord stond al een 1-3 tussenstand. De frustraties bij de thuisploeg, de arbiter kon geen enkel goed meer doen, namen hand over hand toe.

Karatetrap

Triest dieptepunt was de rode kaart voor doelman Michel Vercruysse van EVV. Hij deelde een, wat leek op een karatetrap, uit aan Tes Amson die op de rand van de zestien stond. Met de strafschop die volgde (dat kon er ook nog wel bij) bepaalde Jesper de Vré de eindstand op 1-4. De arbiter telde geen seconde extra tijd erbij.

Trainer Tini Ruijs likte zijn wonden. „Uitgerekend in deze voor ons zo belangrijke fase. Michel krijgt misschien wel vier duels. Daar zijn we mooi klaar mee.”