Heerlense deelnemer (56) tijdens Kennedymars overleden

Print
Heerlense deelnemer (56) tijdens Kennedymars overleden

Afbeelding: René Corten

Heerlen / Hoensbroek / Thorn -

Een 56-jarige deelnemer van de Sittardse Kenndymars is zaterdag overleden. Heerlenaar Ab Chardon liep vlak na de grens tussen Thorn en Maaseik - bijna bij kilometerpaal 60 van de 80 kilometer lange tocht - toen hij zich onwel voelde, in elkaar zakte en overleed aan een hartstilstand.

Dat heeft zijn familie op Facebook bekendgemaakt. Chardon was onder meer actief als Volleybalcoach bij VC Heerlen, een club waar hij zeer actief was. De vereniging dankt hem op de website in een in memoriam voor zijn verdiensten. Chardon zou op korte termijn gehuldigd worden als lid van verdienste. „Daar is het jammer genoeg niet van gekomen”, schrijft Marcel Spijkers namens die club.

Lees ook:Warme Kennedymars: meer deelnemers, maar niet meer uitvallers

Chardon wordt donderdag begraven, zo is via een speciale ‘funeral-bericht’ van Facebook bekendgemaakt.

Voorzitter Han Wolffs van de Kennedymars betreurt het overlijden. Voor zover hij weet is het de eerste keer dat een deelnemer tijdens de Kennedymars is overleden. „Het is de grootste angst van een organisatie. Wij hebben zaterdag toen we het hoorden, en de identiteit hadden achterhaald, meteen contact opgenomen met de familie.” De hulpverlening aan Chardon is door lokale hulpdiensten in België verleend. Het noodnummer van de Kennedymars-organisatie is niet gebeld, stelt Wolffs.

De organisatie plaatst maandagavond een kort bericht op de website, maar wil in verband met de privacy verder geen mededelingen doen.

Lees ook: Steun bij de laatste loodjes van een oververhitte Kennedymars