tweede klasse H

Volharding verrast buurman SSS’18 in voetbalderby

Print
Volharding verrast buurman SSS’18 in voetbalderby

SSS’18-doelman Roel van Rens in duel. Hier houdt hij zijn doel nog schoon. Afbeelding: Lé Giesen

Overloon / Vierlingsbeek -

„In deze competitie kunnen alle ploegen van elkaar winnen.” SSS’18-trainer Ruud Vermeer zag zijn gevleugelde uitspraak zaterdagavond bevestigd toen zijn mannen de derby verloren tegen Volharding. Hoewel concurrent Erp inloopt, breekt in Overloon geen paniek uit.

Sinds de Vierlingsbeekse overwinning (2-3) in september 2012 bleef SSS’18 steeds aan de goede kant van de score. Ook paaszaterdag was de koploper favoriet voor de overwinning, die het kampioenschap een stapje dichterbij zou brengen. Het doorgaans avontuurlijk ingestelde Volharding paste de tactiek aan.

Niet sprankelend

De bijna twaalfhonderd toeschouwers zagen op het zonnige sportpark De Raaij geen sprankelende derby. De entourage rond de ‘burenruzie’ deed aan als die bij een kermiskoers. De fervente fans kleefden tegen de veldomheining terwijl het gros van de bezoekers meer oog voor elkaar had, en het veld slechts een blik waardig achtte bij een fluitsignaal of een stemverheffing binnen de lijnen. Die momenten waren er aanvankelijk sporadisch.

Bij een verontrustend hoogtepunt was een toeschouwer betrokken. Een vrouw in het publiek kreeg een buiten de lijnen getrapte bal tegen haar hoofd. Na recuperatie in een opgeroepen ambulance keerde ze huiswaarts.

Uit het niets

De ogen van de toeschouwers waren op het veld gericht toen SSS-aanvallers dicht bij de openingstreffer waren. Er stak gejuich op toen Volharding na een half uur uit het niets de leiding nam. Een diepe bal werd door Tim Brouwer matig ingekopt maar Kas van den Bosch reageerde rap en tikte het leer tegen de touwen.

Van den Bosch bracht ook de Vorentscheidung toen hij een door Melvin de Klijn gemiste strafschop alsnog raak schoot. Het Overloonse kamp protesteerde fel tegen de strafschop. Keeper Massop liet de bal los en werd gehinderd bij de poging zijn fout te herstellen. De duik op de tegenstander en vervolgens de bal werd bestraft met een penalty.

De eerste overtreding zag de leidsman over het hoofd. De tegenslagen kwam SSS na rust niet te boven. Bas Joosten bracht de spanning terug maar Vierlingsbeker Melvin de Klijn bepaalde de eindstand op 1-3.

Na zeven jaar

Na zeven jaar keerde Volharding weer eens als winnaar terug uit Overloon. „We hadden de tactiek aangepast vandaag. SSS laat de tegenstander graag het spel maken. Vandaag hebben we die rol omgedraaid. En dat werkte. Na zeven jaar pakken we eindelijk een overwinning”, vertelde trainer Johan Vullings.

Zijn collega Ruud Vermeer vond dat de efficiëntste ploeg gewonnen had. „We blijven koploper en we houden alles in eigen hand.”