Eerste klasse D

Zorgen om bekerkraker en klassieker bij voetballers Wittenhorst

Print
Zorgen om bekerkraker en klassieker bij voetballers Wittenhorst

BarcinGetty Images/iStockphoto Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Horst -

Het was met behoorlijk veel pijn en moeite, maar Wittenhorst won maandag op eigen veld van ZSV (1-0) nadat het twee dagen eerder in Zeilberg ook al had gewonnen van de titelkandidaat (3-1). Een prima paasweekend, maar er zijn grote personele problemen voor de nabije toekomst

Vier wedstrijden in negen dagen. We hebben het niet over een club in de Premier League. Nee, het gaat over het eerste elftal Wittenhorst. Afgelopen zaterdag begon de Engelse week voor de Horstenaren met een uitwedstrijd tegen ZSV, die met 1-3 werd gewonnen door de ploeg van Ton Kosterman.

En dan was er maandagmiddag opnieuw een treffen tussen Wittenhorst en de mannen uit Zeilberg. Een minder fraaie vertoning, maar door een kopbal van Michiel Hanssen werd er wederom gewonnen: 1-0.

Waslijst aan afwezigen

Het was de derde keer competitiezege op rij. Wittenhorst kruipt langzaam uit het dal. En dat met een waslijst aan afwezigen. Thuis tegen ZSV ontbraken in totaal zes spelers, inclusief Thom Derks die afgelopen zaterdag in Zeilberg zijn achillespees afscheurde en voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Van die zes keert alleen Daan Verlijsdonk na zijn schorsing zeker terug als Wittenhorst het in de halve finale van de beker in eigen huis opneemt tegen hoofdklasser Groene Ster. Verder hervat Rob Zanders deze week de training bij het tweede elftal. De aanvaller zal naar verwachting aanstaande zondag tegen Venray eventueel weer in actie kunnen komen.

Overvol speelschema

Eerst dus de bekerkraker en vervolgens de Noord-Limburgse klassieker. Met de dubbele confrontatie tegen ZSV maar net achter kiezen vindt men in Horst het allemaal wat te veel worden.

Wittenhorst-voorzitter Ron van den Bekerom: „Wij hadden graag gezien dat de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een week verzet zou worden gezien ons overvolle speelschema. Groene Ster zelf wilde daar niet aan meewerken. Daar heb ik begrip voor. Dat de KNVB niet heeft meegedacht, vind ik minder te begrijpen. Er zijn natuurlijk regels. Die moeten we respecteren en accepteren, maar wij zijn de underdog en kunnen ons niet optimaal voorbereiden op deze zeer belangrijke wedstrijd.”

Heel apart

De preses begrijpt niet dat de KNVB volgens de richtlijnen van het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen altijd pretendeert dat amateurclubs niet meer dan twee duels keer per week mogen spelen, terwijl zijn club nu vier wedstrijden in negen dagen moet afwerken van diezelfde voetbalbond. „Heel apart. Laat ik het daar maar bij houden.”