John Wachelder jubileumkoning St. Laurentius Spaubeek

Print
John Wachelder jubileumkoning St. Laurentius Spaubeek

John Wachelder. Afbeelding: Schutterij Sint Laurentius

Spaubeek -

Schutterij Sint Laurentius bestaat dit jaar 400 jaar. Paasmaandag vond het koningsvogelschieten plaats bij de Spaubeekse vereniging. Jubileumkoning werd John Wachelder.

Koning worden is voor iedere schutter een eer. Maar om ook jubileumkoning te worden is wel heel bijzonder. Het overkwam John Wachelder. Voor de eerste keer in zijn schutterscarrière schoot hij de vogel af en kroonde zich zodoende tot nieuwe koning. Zijn overwinning had een extra lading. Afgelopen week werd zijn oom Herman Wachelder alias ‘Maan’, tevens trouw lid van de schutterij, begraven. De overwinning van Wachelder werd daarom opgedragen aan zijn oom.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen