derde klasse b

Kampioenschap laatste kunstje van twee voetbaldino’s

Print
Kampioenschap laatste kunstje van twee voetbaldino’s

Aanvoerder Jiri Acampo sluit zijn loopbaan af met een kampioenschap. Afbeelding: ermindo armino

spaubeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Eén punt volstond voor Lindenheuvel-Heidebloem tegen Spaubeek. Eén punt voor de felbegeerde titel. Met hangen en wurgen werd het 1-1 en dus was er feest.

Na de 0-2 zege bij Hebes zaterdag had Lindenheuvel-Heidebloem maandag in en tegen Spaubeek nog één punt nodig om kampioen te worden. Dat bleek geen eitje. De hartslag van bestuurders en supporters bereikte tijdens het zenuwslopende duel af en toe verontrustende waarden.

Familie

De fusie tussen Lindenheuvel en Heidebloem in 2016 had heel wat voeten in aarde. Grootste struikelblok was het niveau waarop de club zou starten. Lindenheuvel, dat ooit een vrije val van hoofd- naar vijfde klasse meemaakte, wilde met eigen spelers in de vierde klasse blijven spelen.

Heidebloem wilde juist in de eerste klasse actief blijven. Maar de animositeit verdween met het kampioenschap in het eerste jaar. De fusieclub werd een familie.

Billenknijpen

Vorig seizoen leek Lindenheuvel-Heidebloem hard op weg het gecombineerde jubileumfeest (80 jaar Lindenheuvel, 60 jaar Heidebloem) te bekronen met de tweede titel op rij. Maar door twee nederlagen binnen een week tegen staartploegen RKVB en SC Leeuwen liet het jeugdige team de promotie glippen.

Na een stabiel seizoen werd de promotie naar de tweede klasse gisteren tegen Spaubeek alsnog een feit. Al was het tot de laatste minuut billenknijpen voor de Geleense aanhang. De koploper was bevangen door titelstress. Zelfs met één man minder in de laatste twintig minuten maakte de thuisploeg de meeste aanspraak op de overwinning.

Meesterzet

Spaubeek opende sterk, maar Dennis Welters zette de koploper op voorsprong. Met het terughalen van Welters (40) deed Lindenheuvel-Heidebloem drie maanden geleden een meesterzet. Wat de rasvoetballer in de afgelopen zeven wedstrijden liet zien aan snijdende passes met gemillimeterde precisie, loopvermogen en dribbelgenot, ontstijgt het niveau van de derde klasse.

De ‘Ryan Giggs van Lindenheuvel-Heidebloem’ zet er nu opnieuw een punt achter. „En nu definitief”, glimlachte hij. „De jongeren moeten het overnemen.”

In geval van nood

Aanvoerder Jiri Acampo, de defensieve rots in de branding, is dezelfde mening toegedaan. „Na twintig seizoenen is het welletjes. Hooguit help ik in geval van nood nog eens uit.”

De woorden gingen onder in een explosie van emoties. Mooie momenten vlogen over het voetbalveld. Spelers barstten van vreugde uit elkaar en dansten met de armen om elkaar heen. Spelersvrouwen en supporters knuffelden hun helden langdurig.

En toen voorzitter Marcel Huijveneers met de kampioensschaal het veld betrad, was er helemaal geen houden meer aan.